Inaugurační let letecké společnosti POBEDA

První přílet z nové destinace či první přílet letadla nového dopravce je pro každé letiště významnou událostí, pro malé letiště, jako je to karlovarské, pak toto platí dvojnásobně. Standardním vítacím ceremoniálem je průjezd letadla tzv. vodní slavobránou, kterou obstarají zásahové vozy letištních hasičů. V případě teplot pod bodem mrazu by však tento postup způsobil namrznutí vodních kapek na povrchu letadla, což je samozřejmě nežádoucí jev. Z tohoto důvodu byla vodní slavobrána vytvořena jen symbolicky v bezpečné vzdálenosti před stojícím letadlem.

Inaugurační let na nové lince společnosti POBEDA DP 847 z Moskvy Vnukova obstaral dne 17. 2. 2018 letoun Boeing 737-800 imatrikulace VQ-BTI, který na vzletovou a přistávací dráhu dosedl v 10:27.

Pro všech 175 cestujících, kteří přiletěli tímto novým spojem, byly připraveny drobné dárky ve formě propagačních materiálů o Karlovarském kraji, jejichž předávání se zúčastnili zástupci vedení Karlovarského kraje, města Karlovy Vary i letiště.

Po provedení všech nezbytných úkonů pozemního odbavení a nastoupení 129 cestujících odletělo letadlo jako linka DP 848 v 11:39 zpět do Moskvy na letiště Vnukovo.