Tiskové zprávy

Nová letecká linka Karlovy Vary - Düsseldorf bude létat od 26.3.2017


Letecká společnost Germania Airlines bude provozovatelem historicky první přímé letecké linky, spojující Karlovými Vary s významným centrem v západní Evropě. Lety do Düsseldorfu budou provozovány dvakrát týdně, počínaje 26. březnem 2017.
 
Poprvé v historii bude Karlovarský kraj prostřednictvím pravidelné letecké linky spojen s destinací v západní Evropě. Dva lety týdně provozované společností Germania Airlines propojí Düsseldorf, hlavní město německé spolkové země Severní Porýní-Vestfálsko, které je také významným mezinárodním obchodním a finančním centrem, s Karlovými Vary od začátku platnosti letního letového řádu 2017, tj. od 26. března 2017.

Zavedení nové pravidelné letecké linky je mimořádnou událostí, která znamená atraktivní příležitost přivést k nám do regionu návštěvníky z další německé destinace a otevřít kraj přílivu turistů. Stejně tak budou mít možnost lidé z kraje využít letecké spojení pro návštěvu oblasti Severního Porýní – Vestfálska. Uvědomujeme si, že lety do Düsseldorfu samozřejmě nepokryjí výpadek v počtu turistů především z Ruské federace, o které letiště v minulosti přišlo, ale otevírají novou cestu k rozvoji letiště a cestovního ruchu v kraji,“ uvedl náměstek hejtmanky Karlovarského kraje Martin Hurajčík.

Lety mezi Karlovými Vary (KLV) a Düsseldorfem (DUS) budou provozovány ve čtvrtek a v neděli, což poskytuje atraktivní možnost pro německé i české cestovatele navštívit druhou zemi jak na krátkodobou návštěvu, tak i na delší cesty a pobyt, protože obě destinace nabízejí svým návštěvníkům širokou škálu poznávání a aktivit.

Zavedení nové linky předcházela aktivní jednání Sdružení Karlovarského kraje pro rozvoj leteckých linek, jehož zakládajícími členy jsou Karlovarský kraj, statutární město Karlovy Vary a společnost Letiště Karlovy Vary s.r.o. Hlavním úkolem tohoto spolku, který byl založen v roce 2015, je podporovat vznik a rozvoj leteckých linek směřujících na karlovarské letiště a tím napomáhat rozvoji turistického ruchu a ekonomiky Karlovarského kraje,“ uvedl ředitel letiště Ing. Václav Černý. 

Lety budou provozovány letadlem typu Boeing 737-700 o kapacitě celkem 148 míst v ekonomické konfiguraci. Letový řád od 26. března do 26. října 2017 je následující:
 
Čtvrtky:  Let ST8420 odlétá z DUS v 1925 a přilétá do KLV ve 2035
  Zpáteční let ST8421 odlétá z KLV na 2120 a přilétá do DUS ve 2230
Neděle:   Let ST8420 odlétá z DUS v 1915 a přilétá do KLV ve 2025
  Zpáteční let ST8421 odlétá z KLV ve 2110 a přilétá do DUS ve 2220

Ceny jednosměrných letenek začínají na pouhých 49 € včetně všech poplatků. Letenky je možné zakoupit na internetu na adrese www.flygermania.com, prostřednictvím cestovních kanceláří a agentur nebo přímo na prodejní přepážce karlovarského letiště.

Letecká společnost Germania (www.flygermania.com) je nezávislá německá letecká společnost, založená před třiceti lety. Letadla společností v charakteristickém zeleno-bílém zbarvení přepravují každoročně více než 2,8 miliónu cestujících převážně na krátkých a středně dlouhých linkách. Germania nabízí spojení z dvaceti evropských letišť do více než čtyřiceti destinací v rámci kontinentu, do severní Afriky a na Střední Východ. Na rozdíl od obecného trendu v civilním letectví, Germania svým cestujícím nabízí palubní servis formou občerstvení, nealkoholických nápojů a tisku zdarma a přepravu nejméně 20kg zavazadel zdarma (hmotnostní limit se liší v závislosti na destinaci). Germania provozuje pravidelné linky, charterová spoje a ad-hoc lety. Společně se švýcarskou dceřinou společností Germania Flug AG provozuje Germania celkem 25 letadel. Germania Technik Brandenburg odpovídá za údržbu letadel společnosti.





 
  
Komentáře k článku:
Jak to vypadá s lety mezi Düsseldorfem a Karlovými Vary... budou se rušit?!
Zdena | 08.06.2017, 12:21
Proslýchá se, že linka se bude z ekonomických důvodů rušit. Nezanedbalo se něco v propagaci, byla lázeňská města na novou službu včas připravena, mohla svým obchodním partnerům,( CK apod.) případně klientům nabídnout léčebné programy s odpovídající délkou pobytu a hotely nabídku krátkého a atraktivního krátkodobého pobytu. Obávám se, že propagace téměř neexistuje, rozhodně ne v Německu. Dopátrat se informací o lince Düsseldorf-Karlovy Vary je dost obtížné, a to i samotném letišti. Reklama a propagace linky, která by přitáhla nové klienty do KV se v Düsseldorfu a okolí se nekoná a to je chyby, jedná se totiž o jednu z nejhustěji osídlenou oblast v Německu.

(Essen, Bonn, Duisburg, Köln ) apod. Jak se o reklamu tohoto spojení stará odbor kultury a lázeňství města Karlovy Vary a kraj, který má rovněž odbor zaměřený na turistiku?

Když se zaváděly nové linky z Ruska, byla aktivita hotelů příkladná, spojení s CK nadstandardní, jak to vypadá v tomto případě.

Vím o obchodních partnerech z Německa, kteří mají smlouvy s firmami právě v této německé destinaci a ti o lince vůbec neví a když se k ní dopátrali a chtěli s let. společností projednat vyvěšení leteckého spoje na své stránky, tak se tam buď vůbec nedovolali, nebo se jim nedostalo zpětné vazby.

Jestli je přístup k provozování zavedené linky tak laxní, tak je skutečně odsouzena k zániku.

Skutečně by mě zajímalo, jestli provozovatel vložil do propagace linky třeba jen polovinu z toho, čím jí musí nyní vytrvale dotovat.

Vložení nového komentáře

Komentáře vyjadřují stanovisko přispěvatelů, je však zakázáno vkládat komentáře, které jsou v rozporu s dobrými mravy nebo právními předpisy. Je rovněž zakázáno vkládat komentáře, které mají formu komerční reklamy. Komentáře, které jsou v rozporu s uvedenými zásadami, budou smazány.

skrýt komentáře