Letiště Karlovy Vary odbavilo za srpen letošního roku o 23,1 % cestujících více než loni

17.09.2006, 20:50

Za srpen roku 2006 mezinárodní letiště Karlovy Vary odbavilo 5 716 pasažérů , což v meziročním srovnání proti loňskému období (s 4640 cestujícími) znamená nárůst o 23,1 %.

"Pro úplnost: počet odbavených cestujících za srpen roku 2006 bez započítání tranzitních cestujících (kteří se na letiště dostávají pouze při mezipřistání a neprocházejí terminálem) činil 5534, což proti stejnému loňskému období (4522 cestujících) znamená také obdobně vysoký nárůst (22,4%)", informuje Mgr. Ivan Harašta, vedoucí přepravního provozu letiště. Dvouciferný růst ve výši 22,9 %, porovnáme-li období srpna roku 2006 a 2005 byl zaznamenán i v počtu odlétávajících pasažérů platících letištní taxu, což je přínosem v hospodaření společnosti. Jeho hodnota za srpen 2006 dosáhla údaje 2887, zatímco za srpen 2005 pouze 2275.