Uzavření letiště během rekonstrukce RWY významně ovlivnilo jeho provozní výkony

18.07.2006, 22:48

Letiště Karlovy Vary bylo z důvodu stavebních prací uzavřeno v období od 8.3. do 28.5.2006. Následkem uzavření letiště je propad v ukazatelích provozních výkonů v tomto období. K 30.6.2006 odbavilo mezinárodní letiště Karlovy Vary 7427 cestujících (*), což znamená v meziročním srovnání proti stejnému období loňského roku (16412 cestujících) pokles o 54,8 %. Počet pohybů letadel dosáhl v tomto období 1339 vzletů a přistání, což je pokles o 65,5% oproti roku 2005 (3880 pohybů ). Tento údaj je zčásti ovlivněn i menším provozem zejména všeobecného letectví v letošní dlouhé zimě. (* údaj bez tranzitních cestujících)