Tiskové zprávy

Tisková zpráva: Výkony a novinky letiště Karlovy Vary, březen 2011

Letiště Karlovy Vary odbavilo v březnu 2011 na příletu a odletu celkem 6 175 cestujících, což je o téměř 52% více, než v porovnaní se stejným obdobím uplynulého roku. Počet pohybů letadel (vzletů a přistání) rovněž zaznamenal nárůst na 429, což je o cca 3% více než v loňském roce. Za první tři měsíce letošního roku odbavilo letiště celkem 15 500 cestujících, což je o 47,3% více, než ve srovnatelném období loňského roku. Počet pohybů letadel za stejné období dosáhl 899 vzletů a příletů.

V březnu roku 2011 došlo k zahájení provozu nových linek do Jekatěrinburgu, které jsou zajišťovány leteckými společnostmi Ural Airlines a Czech Connect Airlines. Tyto nové linky doplňují tradiční linky do Moskvy a Petrohradu a rozšiřují nabídku letů z karlovarského letiště. „V souvislosti s udělením licence na odbavování zboží (při exportu), kterou letiště získalo v loňském roce, byl v březnu poprvé zaznamenán zájem o přepravu zboží a celkem bylo odbaveno téměř 10 tun carga, přesně řečeno 9688 kilogramů,“uvedl ředitel letiště Václav Černý.

Pravidelnou leteckou dopravu na letišti Karlovy Vary zajišťují v současné době společnosti ČSA, Aeroflot, Ural Airlines a Czech Connect Airlines. Další rozšíření pravidelných linek a příchod nového dopravce očekáváme v dubnu 2011.

V měsíci březnu byly rovněž zahájeny práce na projektech, souvisejících s rozvojem letiště:

  • vzhledem k očekávanému zvýšení objemu přepravy na letišti a s tím souvisejícímu zvýšení poptávky po možnostech parkování vozidel nejen krátkodobého, ale i dlouhodobého charakteru, bylo vyhlášeno výběrové řízení na výstavbu parkoviště s kapacitou 91 stání v rámci I. etapy zvýšení kapacity parkovacích míst;
  • v návaznosti na zapojení letiště do projektu Champions (viz tisková zpráva ze dne 30. 3. 2011) bylo vyhlášeno výběrové řízení na vypracování „Komplexního odhadu potenciálu trhu osobní dopravy na letišti Karlovy Vary“;
  • jako součást přípravy na nejvýznamnější investiční akci letošního roku bylo vypsáno výběrové řízení na zajištění financování projektu Rozšíření APN na LKKV - 1.etapa.

V březnu se rovněž letiště prezentovalo na jednom z nejvýznamnějších veletrhů cestovního ruchu.“Zástupci letiště se účastnili veletrhu ITB Berlin, kde propagovali nabídku letiště. Zaměřili se i na aktivity k podpoře spuštění linky do Vídně,“vysvětlil náměstek hejtmana Petr Navrátil. Byly také zahájeny práce na zkvalitnění webových stránek letiště.

  
Počet komentářů : 0  |  Přidejte první komentář