Tiskové zprávy

Inaugurační let na trase Düsseldorf – Karlovy Vary a zpět proběhl dne 30. 3. 2017

Přesně podle letového řádu přistálo včera ve 20.15 minut letadlo Boeing737-700 imatrikulace D-AGEL na lince ST8420 společnosti Germania na karlovarském letišti. Oficiálně tím zahájilo provoz pravidelné letecké linky Düsseldorf – Karlovy Vary.
 
Inaugurační let přivítala na karlovarském letišti vodní slavobrána a pro cestující a posádku letu byly připraveny drobné dárky. Na palubě letu přicestovala na pozvání hejtmanky Karlovarského kraje Jany Vildumetzové, primátora Karlových Varů Petra Kulhánka a agentury CzechTourism skupina novinářů a zástupců politických a obchodních kruhů ze spolkové země Severní Porýní Vestfálsko, doprovázená konzulem České republiky v Düsseldorfu Robertem Otepkou.
 
Zavedení tohoto nového leteckého spojení znamená významný mezník pro další rozvoj karlovarského regionu a letiště Karlovy Vary. Vzdálenost našich regionů se zkrátila na jednu hodinu a deset minut, proto věříme, že i tato skutečnost bude impulsem pro rozšíření jak turistické, tak obchodní výměny mezi Karlovarským krajem a spolkovou zemí Severní Porýní Vestfálsko,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová.
 
Naše letecké spojení je zaměřeno zejména na zákazníky, žijící v západní části Německa a poblíž holandských hranic, kteří tak mají ideální možnost poznat oblast západních Čech a lázeňského trojúhelníku. Je vhodné jak pro návštěvníky, kteří chtějí spojit wellness, kulturu či turistiku, tak i pro ty, kteří by chtěli svůj pobyt využít pro načerpání sil a regeneraci v tradičních lázních,“ řekla Daniela Pilz, ředitelka Tour Operator prodejů společnosti Germania. Ve srovnání s časově náročnou pozemní dopravou autobusem je let z Düsseldorfu podstatně kratší.
 
Po provedení všech nezbytných úkonů pozemního odbavení a nastoupení cestujících na trase Karlovy Vary – Düsseldorf odletělo letadlo jako linka ST8421 zpět do Düsseldorfu. 


Boeing 737-700 D-AGEL společnosti Germania na letišti Karlovy Vary dne 30. 3. 2017, Foto: Marek Hladík

Karlovarský kraj plánuje v budoucnu usilovat o mnohem větší využití kapacity mezinárodního letiště v Karlových Varech. „Další plánovanou novinkou je zprovoznění linky do Tel Avivu, ale máme zájem obnovit také pravidelné lety mezi Moskvou a Karlovými Vary a přímé letecké spojení mezi Sverdlovskou oblastí a Karlovarským krajem, abychom opětovně umožnili návštěvníkům a lázeňským hostům z těchto oblastí pobývat v našem regionu a objevovat jeho krásy,“ uzavřel náměstek hejtmanky Karlovarského kraje Martin Hurajčík.


Ředitel letiště, Ing. Václav Černý (vpravo), s posádkou inauguračního letu Düsseldorf-Karlovy Vary, Foto: Marek Hladík 

Lety mezi Düsseldorfem a Karlovými Vary budou provozovány 2x týdně letadly typu Boeing 737-700 nebo Airbus 319 o kapacitě celkem 148 – 150 míst v ekonomické konfiguraci podle následujícího letového řádu: 
 
Čtvrtky: Let ST8420 odlétá z DUS v 1925 a přilétá do KLV ve 2035
Let ST8421 odlétá z KLV na 2120 a přilétá do DUS ve 2230
Neděle: Let ST8420 odlétá z DUS v 1915 a přilétá do KLV ve 2025
Let ST8421 odlétá z KLV ve 2110 a přilétá do DUS ve 2220

Ceny jednosměrných letenek začínají na pouhých 49 € včetně všech poplatků a letecká společnost Germania standardně nabízí svým cestujícím palubní servis formou občerstvení, nealkoholických nápojů a tisku zdarma a přepravu nejméně 20kg zavazadel zdarma (hmotnostní limit se liší v závislosti na destinaci). Letenky je možné zakoupit na internetu na adrese www.flygermania.com nebo prostřednictvím cestovních kanceláří a agentur.

 
 
  
Počet komentářů : 0  |  Přidejte první komentář