Tiskové zprávy

Letiště Karlovy Vary odbavilo v únoru 2012 o 41,2% cestujících více, než za srovnatelné období roku 2011

V únoru 2012 odbavilo letiště Karlovy Vary celkem 5877 cestujících, což znamená nárůst o 41,2% ve srovnání s únorem 2011. Konec zimního období je tradičně nejslabším obdobím roku z hlediska poptávky po letecké dopravě, přesto letiště zaznamenalo kromě nárůstu počtu cestujících i zajímavé objemy v přepravě zboží, kdy bylo odbaveno celkem 4441 kg zboží a 8732 kilogramů pošty.

Zvýšení počtu cestujících v únoru 2012 jde především na vrub linek, které byly spuštěny v loňském roce - do Jekatěrinburgu a Samary, ale nárůst zájmu o cesty do regionu je i z tradičních destinací - Moskvy a Sankt Petěrburgu.

Zimní měsíce a zejména měsíc únor rovněž prověřil připravenost letiště na toto, z hlediska meteorologického, obtížné období. Dnes, s nástupem jara je možné konstatovat, že letiště své úkoly v zimním období zvládlo a letiště bylo po celé zimní období plně způsobilé, provozně bezpečné a připravené poskytovat svoje služby leteckým společnostem. „Letiště Karlovy Vary je svojí nadmořskou výškou (606 m.n.m) možné považovat již za horské letiště a zimní měsíce se tak stávají obdobím, kdy jsou na personál letiště a techniku kladeny mimořádné požadavky z hlediska zajištění bezproblémového a bezpečného fungování letiště v tomto období. Přes drobné problémy s technikou, způsobené extrémními mrazy na začátku února, se podařilo zajistit hladký chod letiště a odbavení prakticky všech plánovaných letů. Za celé zimní období jsme museli odmítnout pouze 2 lety, přičemž toto odmítnutí bylo zapříčiněno mlhou, kdy dohlednost nedovolovala bezpečné přistání“, uvedl Václav Černý, ředitel letiště.


 

 

  
Vložení nového komentáře

Komentáře vyjadřují stanovisko přispěvatelů, je však zakázáno vkládat komentáře, které jsou v rozporu s dobrými mravy nebo právními předpisy. Je rovněž zakázáno vkládat komentáře, které mají formu komerční reklamy. Komentáře, které jsou v rozporu s uvedenými zásadami, budou smazány.

skrýt komentáře