Tisková zpráva: Letecká společnost AeroSvit zahajuje pravidelné letecké spojení mezi Karlovými Vary a Kyjevem

AeroSvit Ukrainian Airlines zahajují 21.dubna 2011 přímé lety z Kyjeva do Karlových Varů a zpět. Ukrajinský dopravce bude nabízet 2 lety týdně, vždy v pondělí a ve čtvrtek. V pondělí bude na linku nasazován letoun Boeing B-737 (108-154 sedaček podle typu letadla), ve čtvrtek Embraer E-145 (49 sedaček). Doba letu je přibližně 2 hodiny a 20 minut.

Nové letecké spojení je zaměřené především na turistickou klientelu směřující do Karlových Varů a přilehlé lázeňské oblasti. Výhodné přípoje v Kyjevě umožní využívat tohoto spojení při letech do a z Karlových Varů cestujícím i z dalších velkých měst na Ukrajině (Dněpropetrovsk, Doněck, Charkov, Oděsa, Lvov aj.), ale i řady měst v Rusku, Kazachstánu, Zakavkazských republikách atd.

Přímé lety z Kyjeva do Karlových Varů výrazně rozšíří nabídku naší společnosti na řadě trhů a přivedou další turisty do atraktivní západočeské oblasti. Zároveň nabídneme zajímavá oboustranná spojení do 18 destinací jak pro obyvatele Karlových Varů a okolí, tak i příhraničních oblastí Německa,“ řekl Václav Král, ředitel pro Střední Evropu letecké společnosti AeroSvit.

Věřím, že nové letecké spojení mezi Karlovými Vary a Kyjevem významně podpoří a obnoví vazby s Ukrajinou a zároveň přispěje ke zlepšení dostupnosti a tím i růstu zájmu turistů nejen z Ukrajiny o cesty do našeho regionu. Přímé letecké spojení nemusí sloužit pouze turistické výměně, ale i rozvoji kulturních styků a zejména obchodních kontaktů. Navíc, společnost Aerosvit přináší našemu regionu větší variabilitu a širší výběr přestupných spojení a proto jsem přesvědčen, že dnes navázaná spolupráce bude dlouhodobá a stabilní,“ zdůraznil náměstek hejtmana Karlovarského kraje Petr Navrátil.

Jsme velmi rádi, že v krátké době můžeme na karlovarském letišti přivítat dalšího pravidelného dopravce, který rozšiřuje stávající nabídku leteckých spojení z našeho letiště. Považuji za důležité zdůraznit, že nabídka návazných leteckých spojení, které dopravce nabízí pro lety z a do Karlových Varů, významně rozšiřuje počet destinací, kam je možné cestovat z našeho letiště. Věřím proto, že i díky společnosti AeroSvit bude naše letiště mnohem atraktivnější jak pro občany našeho regionu, tak i cestující z přilehlých oblastí Saska a Bavorska,“ doplnil Václav Černý, ředitel karlovarského letiště.

Tarify z Karlových Varů jsou na obdobné úrovni jako z Prahy, takže cestující ze západních Čech i příhraničních oblastí Německa budou moci využít výhodné cenové nabídky do řady zajímavých destinací. Samozřejmostí je i kombinace odletů a příletů Karlovy Vary/Praha.

Letový řád:

Linka Číslo letu Dny provozu Odlet Přílet
Kyjev - Karlovy Vary VV711 1 4 12:50 14:15
Karlovy Vary - Kyjev VV712 1 4 15:10 18:20

Vybrané
destinace na návazné lety společnosti AeroSvit v Kyjevě při letu:

do Karlových Varů z Karlových Varů
Minsk Almaty
Toronto Damašek
Delhi Jerevan
Bangkok Oděsa
Istanbul Taškent
Almaty Tbilisi
Tbilisi Astana

AeroSvit působí na českém trhu od roku 2000 a nabízí denní lety mezi Prahou a Kyjevem, na kterých v roce 2010 převezl 57 292 cestujících. V prvním čtvrtletí došlo na této lince k 30% nárůstu počtu cestujících.

AeroSvit Ukrainian Airlines byl založen v roce 1994 a je největším ukrajinským dopravcem. Hlavními akcionáři společnosti jsou Gilward Investments B.V. (Holandsko) s 38%, Fond národního Majetku Ukrajiny 22,4%, GenAviaInvest 24,99% a Investment Advisors Group 9,8%.

Síť leteckých spojení AeroSvitu zahrnuje 80 mezinárodních linek do 33 zemí, včetně 5 transkontinentálních letů - do New Yorku, Toronta, Pekingu, Dillí a Bangkoku.

AeroSvit silně expanduje síť svých linek - v roce 2011 jsou kromě letů do Karlových Varů zahajovány linky do Krakova, Novosibirsku, Krasnodaru, Aktau, Kostanay, Stuttgartu, Damašku, od podzimu se začíná létat do Colomba, Hongkongu a HoTchi Minh (Saigonu). Na řadě stávajících linek dochází k posilování frekvencí.

Během jednoho roku došlo i k významnému rozšíření flotily z 51 na 61 letadel. Dálkové linky jsou obsluhovány 7 letadly Boeing B-767, dalšími typy ve flotile jsou Boeing B-737, Airbus A320/1, Embraer E145/195, Antonov An-148.

V nejbližším období bude flotila výrazně doplněna 11 letadly Boeing B737-800/900 a 10 letadly Embraer E-190. Bezpečnost letů je základní prioritou AeroSvitu - společnost úspěšně prošla bezpečnostním auditem IOSA (IATA Operational Safety Audit) a vlastní i certifikát EASA.