Tisková zpráva: Další rozšíření nabídky leteckých linek z Karlových Varů

Dne 23. 3. 2011 zahajuje pravidelný provoz z Karlových Varů nová česká letecká společnost, Czech Connect Airlines, a. s. Stává se dalším dopravcem, nabízejícím své služby na lince Karlovy Vary - Jekatěrinburg.

Společnost Czech Connect Airlines (IATA kód CQ) bude na lince létat pravidelně v následujících časech:

Karlovy Vary – Jekatěrinburg (středa)
linka CQ 158 odlet ve 22:50 z Karlových Varů, přílet 07:30 (druhý den ráno) do Jekatěrinburgu,
doba letu 4:40 hod.

Jekatěrinburg – Karlovy Vary (čtvrtek)
linka CQ 159 odlet ve 08:30 z Jekatěringurgu, přílet 09:30 do Karlových Varů,
doba letu 5:00 hod.

Letecké spojení bude zajišťováno letadlem typu Boeing 737-300 a palubní služby budou nabízeny ve dvou cestovních třídách, Business pro 20 cestujících a Economy pro 118 cestujících. Cestujícím v ekonomické třídě je nabízeno bezplatné občerstvení včetně teplého jídla.

Pan Hubert Pikl, Business Development Director Czech Connect Airlines, uvádí: „Linka Karlovy Vary - Jekatěrinburg je v pořadí již třetí linkou, kterou jsme v tomto roce otevřeli. Především poptávka a také reakce, které dostáváme, jsou jasným důkazem toho, že nejenom naše linky do Moskvy, Petrohradu a nyní také do Jekatěrinburgu, ale především celá koncepce společnosti Czech Connect Airlines svůj prostor na trhu má“.

Linka rozšiřuje nabídku letů z karlovarského letiště a reaguje na poptávku a zájem ruské klientely o přímé lety do Karlových Varů při cestách do České republiky. Odhaduje se, že zhruba 1/3 všech turistů ze Sverdlovské oblasti, cestujících do České republiky v letní sezóně, směřuje do Karlových Varů a karlovarského regionu. Novou linku však určitě využijí i občané karlovarského kraje, pro které se Jekatěrinburg může stát atraktivní vstupní branou při cestách za poznáváním Ruské Federace.

Pan Josef Novotný, hejtman karlovarského kraje: „Jekatěrinburg je důležitý dopravní uzel, proto věřím, že by nově otevřená linka z karlovarského letiště a zpět mohla sloužit jak lázeňským hostům, tak i obyvatelům kraje“.

Pan Václav Černý, ředitel letiště: „Jsme rádi, že můžeme na našem letišti přivítat nového dopravce, Czech Connect Airlines, a věříme, že nová linka přispěje k dalšímu rozvoji turistiky v našem regionu a zároveň provozu na letišti.“

Jekatěrinburg (rusky Екатеринбyрг) je čtvrté největší město Ruské federace; má 1 323 000 obyvatel a je sídelním městem Sverdlovské oblasti a celého Uralského federálního okruhu. Mezi lety 1924 a 1991 neslo město název Sverdlovsk.

V Karlových Varech 23. března 2011