Tisková zpráva: Ruská společnost „POBEDA“ zahájila prodej letenek na linku Moskva – Karlovy Vary

Nízkonákladová letecká společnost POBEDA zahájila 26. prosince 2017 prodej letenek na nové mezinárodní lince z moskevského letiště Vnukovo do Karlových Varů. Minimální tarif je tradičně 499 rublů, včetně všech letištních poplatků. Současně až do konce zimního letového řádu roku 2018 je nabízeno minimálně 100 letenek v rámci tohoto minimálního tarifu.

Lety budou zahájeny 17. února 2018, a to dvakrát týdně, vždy v pondělí a v sobotu (přílet do KV - 10:15 hod., odlet do Moskvy - 10:55 hod.). Karlovy Vary budou první destinací "POBEDY" v České republice a 16. městem v mezinárodní síti leteckých linek tohoto dopravce.

„Jsem velmi rád, že se nám po dlouhých jednáních podařilo dohodnout vstup této dynamické, mladé letecké společnosti na již tradiční linku z Moskvy. Karlovarské letiště tím poprvé v historii získá prvního nízkonákladového dopravce. Věřím, že provoz nové linky bude úspěšný a rychle si získá svou klientelu, zejména tu, která dnes využívá levnějších letů do Prahy s následným pozemním transferem do Karlových Varů“ dodává Václav Černý, ředitel letiště.

V listopadu byla "POBEDA" podle největšího ruského prodejního portálu Aviasales opět vyhodnocena jako cenový lídr. Letecká společnost nabízí tarify v průměru o 20 až 25% nižší, než u klasických dopravců. Díky cenové politice a jedinečnému modelu se "POBEDA" stala nejžádanějším leteckým dopravcem na ruském trhu. Průměrná obsazenost letů je 95% a na většině letů dosahuje 100%, což je nejvyšší z ruských klasických leteckých společností.

Jedním z hlavních úkolů letecké společnosti je zvýšení vzdušné mobility Rusů. Během prvních dvou let využilo letecké dopravy poprvé v životě více než 1 000 000 lidí. "POBEDA" očekává další růst tohoto ukazatele díky svým cenově dostupným tarifům a síti tras, z níž asi 38% tvoří jedinečné destinace.

POBEDA vznikla v r. 2014, je členem skupiny Aeroflot a provozuje pouze nová moderní letadla typu Boeing 737-800. Jedinečnost nízkonákladového leteckého dopravce spočívá v tom, že cestující může nezávisle řídit konečné náklady letu a zvolit si pouze ty služby, které osobně potřebuje.

Vlastníkem letiště Karlovy Vary je Karlovarský kraj a provozovatelem společnost Letiště Karlovy Vary s. r. o., zapsaná v obchodním rejstříku u Krajského soudu v Plzni, oddíl C, vložka 15872. Kontaktní adresa: Letiště Karlovy Vary s. r. o., K Letišti 132, 360 01 Karlovy Vary. Dotazy zasílejte na email: marketing@airport-k-vary.cz