Tiskové zprávy

Náročný provozní den 29. 8. 2017

Karlovarské letiště muselo dne 29. 8. 2017 vyřešit několik protichůdných požadavků.

Bylo potřeba realizovat předem naplánované záruční opravy hlavní odbavovací plochy a přilehlých komunikací, spojené s uzavřením poloviny stojánek pro odbavení letadel. Vzhledem k ideálnímu počasí v tento den a dalším možným termínům oprav se práce již nedaly odkládat. Současně však bylo nutné zajistit odbavení plánovaných letů.
 
Známý požadavek měla Armáda ČR - chtěla využít letiště právě v tento den k nástupům parašutistů do transportního letounu C-295 CASA a následným odletům do blízkého vojenského výcvikového prostoru Hradiště v Doupovských Horách k jejich vysazení. Vzhledem k potřebě dalšího prostoru pro balení padáků a nástupům do letadla se musela využít východní odbavovací plocha a přilehlé okolí.
 
Dále bylo plánováno odbavení charterového letadla B-737/800 společnosti Travel Service, které sice přiletělo bez cestujících z Budapešti, ale odlétalo se 176 pasažéry do Tel Avivu. K tomu byl oznámen provoz dalších 2 byzjetů – výcvikový let Falconu 7X společnosti Aeroflot a přílet a odlet soukromého Challengeru 604. Nepočítaje další výcvikové lety a lety všeobecného letectví. Naštěstí se během dne stavbě podařilo uvolnit jedno stání po dokončení oprav živičného povrchu APN M a zálivek, takže se usnadnila organizace parkování jednotlivých letadel.
 
Jak to tak někdy bývá, bylo potřeba odbavit a zabezpečit provoz těchto letadel ve velmi krátké době, někdy takřka současně, takže mezi 10 až 14 hodinou panovala na odbavovací ploše nebývalá aktivita všech zainteresovaných složek letiště. Lze konstatovat, že všichni, kteří se podíleli na zabezpečení provozu, tyto požadavky se zvýšeným úsilím velmi dobře zvládli, za což jim patří velký dík!









  
Počet komentářů : 0  |  Přidejte první komentář