Tiskové zprávy

Sezónní letecké spojení mezi Tel Avivem a Karlovými Vary v roce 2017


Letecký provoz na letišti v Karlových Varech obohatí v lázeňské sezóně 2017 letecké spojení z/do Tel Avivu, které od 13. 6. do 12. 9. bude provozovat letecká společnost Travel Service letadlem typu Boeing 737-800 o kapacitě 183 míst na objednávku společnosti VISITSPA z Mariánských Lázní. Jde o reakci na zvyšující se zájem ze strany izraelských turistů o cesty do karlovarského regionu a snahu nabídnout na izraelském trhu atraktivní produkt především v podobě jednodušší a pohodlnější dosažitelnosti regionu.
 
Leteckého spojení, které je primárně zaměřeno na izraelskou klientelu, však budou moci využít i občané kraje, protože společnost VISITSPA se svými partnery předpokládá vytvoření poznávacích i pobytových balíčků v Izraeli. V případě úspěšného provozu v roce 2017 se předpokládá její postupné rozšiřování v dalších letech a cílem je dosáhnout přeměny charterového typu provozu na pravidelný linkový provoz mezi Tel Avivem a Karlovými Vary. 
 
Linka do/z Tel Avivu bude létat jednou týdně, vždy v úterý, a to podle následujícího letového řádu (místní časy):
 
Karlovy Vary Tel Aviv Den Linka Typ
13:15 18:15 - 2 - - - - - QS3126 738
Tel Aviv Karlovy Vary    
19:15 22:35 - 2 - - - - - QS3127 738
 
Prodej letenek na uvedené lety byl zahájen a bude probíhat prostřednictvím el-komunikace na ck@visitspa.eu a na telefonním čísle +420 733 468 621; prodej zbylé kapacity bude rovněž nabízen prostřednictvím partnerských on-line portálů.
 
Zavedení leteckého spojení s Tel Avivem je odrazem toho, že subjekty cestovního ruchu v regionu začínají aktivně vyhledávat nové příležitosti a trhy, zejména v situaci, kdy se stále musíme vyrovnávat s propadem poptávky na ruském trhu. Zavedení letů z destinace, kde spatřujeme velký potenciál rozvoje, je proto logickým krokem a věříme, že se nám touto cestou podaří přilákat novou a atraktivní klientelu do našich lázeňských měst a tak se nám investice do zavedení tohoto leteckého spojení v budoucnu vrátí, a to přesto, že se jedná o nový a do jisté míry i riskantní projekt“ uvedl Libor Haas, předseda představenstva společnosti VISITSPA, a. s.
 
Vývoj poptávky po cestách do karlovarského regionu ze strany izraelské klientely vykazuje v posledních letech setrvalý růst, a proto jsme Tel Aviv vyhodnotili jako jednu z potenciálních destinací, odkud by bylo možné zavést přímé letecké spojení. Sdružení Karlovarského kraje pro rozvoj leteckých linek se aktivně podílelo na přípravě a vzniku tohoto projektu, který, jak věříme, rozšíří i nabídku našich služeb pro občany regionu a umožní jim cestovat do tak atraktivní destinace, jakou Izrael nepochybně je. Ke zdaru tohoto projektu určitě přispějí i významné slevy, které letiště pro provoz této linky garantuje, čímž umožní nabízet tyto lety za velmi konkurenceschopné ceny,“ řekl ředitel letiště Ing. Václav Černý. 
 
Provoz této nové letecké linky je dobrým příkladem toho, jak by měl do budoucna probíhat rozvoj leteckých linek, spojujících náš region s okolním světem. Musíme aktivně spolupracovat a vyhledávat nové příležitosti. Naším úkolem je podpořit každou takovou aktivitu, která může být impulzem pro posílení turistického ruchu v regionu i další rozvoj letiště,“ doplnil Martin Hurajčík, náměstek hejtmanky Karlovarského kraje.



  
Počet komentářů : 0  |  Přidejte první komentář